Panellakás Vezeték cseréje

Az oldalon a külső kivitelezést szeretnénk bemutatni, az esetek 99%-ban a megrendelő a lakásban lakik így a legkézenfekvőbb, legolcsóbb sok szempontból hasznos megoldást mutatnám be.
ETTŐL FÜGGETLENÜL VÉSÉSSEL IS VÁLLALUNK FELÚJÍTÁST!

Hogy is történik?

Személyes találkozónk alkalmával bemutatjuk -

Átmeneti áramvételi doboz
Átmeneti áramvételi doboz

A beépítésre kerülő

  • Dugaljakat
  • Vezetékeket
  • Alaprajzmintát
  • Villamos terv dokumentációt

A helyszíni felmérést gyorsítja ha van a lakáshoz alaprajz vagy esetleg egy kézzel készített alaprajz. Érdemes a felmérés előtt átgondolni hova szeretne dugaljt, TV, Telefon, Internet kiállást. A helyszíni felméréskor segítünk akár egy-egy praktikus tanáccsal. 

  • A szerelés folyamán előleget nem kérünk!
  • A szerelés tényéről tájékoztatjuk a szomszédokat, hogy jobban tolerálják a zajos munkavégzést.
  • A munkaterületet (lakást) összetakarítva hagyjuk magunk mögött.

A képen látható eszközzel teljesen lecsatlakozunk a lakásról így átmenetileg erről lesz a lakásban áramvételi pont.

Mennyi kábel csatorna lesz a lakásban?

Szobák esetében egyetlen egy. Ezen a csatornán keresztül fog lejönni fő vezetékünk. Azaz elenyésző mennyiség látszódik csupán. De vannak olyan esetek amikor egyik szobából át lehet menni egy új vezetékkel a másikba így ott akkor nem is fog látszódni kábelcsatorna.

Fürdőszoba. Itt fontos kérdés hogy,  egy oldalon lesz csak dugalj vagy esetleg 2 oldalon illetve 1 vagy 2 vagy 3 kihelyezett dugaljról beszélhetünk.

Konyha. Két irányból támadunk általában. A "kis padlás" jobb és bal feléről. A mennyezet pereménél megy a csatorna és le ágazásokkal hozunk le feszültséget a dugaljakba.

A kábelcsatornák futását a személyes konzultációkor megmutatjuk és megtárgyaljuk! Amennyiben még sem a kábel csatorna megoldást választja úgy természetesen tudunk segíteni a véséses megoldásban is. 

Dugaljak - Külső szerelésű dugaljak, 1-2-3-as elérhetőségben. Gyermekvédelemmel ellátva!

A dugaljak kiépítési pontja teljesen az Ön elképzelésére vannak bízva hiszen új kialakításúak lesznek. Érdemes szimmetrikusan elhelyezni de persze bele kalkulálni a jelenlegi lakás berendezéseit is.  Én azt szoktam javasolni nem spóroljunk a dugaljakkal mert később akkor nem kell a hosszabbítókkal újra bajlódni. Se nem esztétikus se nem biztonságos!

Vezetékek - 2,5 mm2-es vezetéket építünk be ami  kb. 20 amper terhelhetőséget is elbír=4600Watt. Így nem okoz gondot a szobában ha később erre a hálózatra rá szeretne kötni akár egy klímát.

2,5 mm kábel
2,5 mm kábel

A főáramköri vezetékek az előszobában elhelyezett kábelcsatornában futnak, innen kapja az áramot minden helyiség külön-külön. (Pl. Nagyszoba, kisszoba, gyerekszoba, konyha, sütő, fürdő azaz ebben az esetben 6 különböző vezeték elvezetés lesz itt.)

Fő kábel elvezető csatorna
Fő kábel elvezető csatorna

Külső szerelés esetén idomokkal (külső,belső sarok elem, T elágazás) is dolgozunk ezáltal szebb a végeredmény! Mind az idomok mind a kábelcsatorna festhető, így bele is olvadhat a környezetébe később!

Kapcsolók esetében szintén a Legrand márka család CARIVA márkáját ajánlom. Árban nem ez a legolcsóbb de nem is a legdrágább kivitel. Ár érték arányban kiváló választás. Halk kapcsolási működési masszív műanyag ház és a meghízhatóság jellemzi.

Legrand Cariva
Legrand Cariva

Átadást követően pár nap múlva érkezünk a Villamos terv rajzzal és leírással ami tartalmazza -

-Beépítésre kerülő anyagok felsorolása és ezek villamostulajdonságait

-Villamos tervrajz (Készítünk a lakásról egy tervrajzot méretekkel ezen jelöljük merre mennek a vezetékek hol milyen dugalj került kiépítésre)

-Lakáselosztódoboz tervrajz (Itt jelöljük melyik biztosíték milyen fogyasztói helyszínt lát el, hol van beépítve az életvédelmi relé)

Ez az irat egy teljes értékű bizonyíték arra, hogy a vezeték csere megtörtént a lakásban, ezáltal a lakás felértékelődik!

Áraink

Nincs kifejezett négyzet méter, mert itt igaz a mondás "Ahány ház annyi szokás" egy hozzávetőleges négyzetméter árral tudok szolgálni ami az előzetes tendenciák alapján külső szerelés esetén:
kb. 6.500Ft/m2
Ez az összeg tartalmazza a kiszállási díjakat, munkadíjat és minden felmerülő anyagköltséget. 
Pl. Lakáselosztódoboz, biztosíték, Fí relé (életvédelmi relé), vezeték, dugaljak.

Kérje akár Ön is INGYENES helyszíni bemutatónkat és felmérésünket. 

+3620 507 88 81