...

Panellakás régi vezetékének cseréje

Az oldalon a panellakás külső kivitelezést szeretnénk bemutatni, az esetek 99%-ban a megrendelő a lakásban lakik így a legkézenfekvőbb, legolcsóbb sok szempontból hasznos megoldást mutatnám be.
ETTŐL FÜGGETLENÜL VÉSÉSSEL IS VÁLLALUNK FELÚJÍTÁST!

Hogy is történik?

Személyes találkozónk alkalmával bemutatjuk -

Panellakás villanyszerelés
Panellakás villanyszerelés

A beépítésre kerülő

  • Dugaljakat
  • Vezetékeket
  • Alaprajzmintát
  • Villamos terv dokumentációt

Az árajánlat adást gyorsítja ha van a panellakáshoz alaprajz vagy esetleg egy kézzel készített alaprajz. Érdemes a felmérés előtt átgondolni hova szeretne dugaljt, TV, Telefon, Internet kiállást. A helyszíni felméréskor segítünk akár egy-egy praktikus tanáccsal. 

  • A szerelés folyamán előleget nem kérünk!
  • A szerelés tényéről tájékoztatjuk a szomszédokat, hogy jobban tolerálják a zajos munkavégzést.
  • A munkaterületet (lakást) a nagyobb szennyeződésektől összetakarítva hagyjuk magunk mögött.

A képen látható eszközzel teljesen lecsatlakozunk a lakásról így átmenetileg erről lesz a lakásban áramvételi pont.

Mennyi kábel csatorna lesz a panellakásban?

Szobák esetében egyetlen egy. Ezen a csatornán keresztül fog lejönni fő vezetékünk. Azaz elenyésző mennyiség látszódik csupán. De vannak olyan esetek amikor egyik szobából át lehet menni egy új vezetékkel a másikba így ott akkor nem is fog látszódni kábelcsatorna.

Fürdőszoba. Itt fontos kérdés hogy,  egy oldalon lesz csak dugalj vagy esetleg 2 oldalon illetve 1 vagy 2 vagy 3 kihelyezett dugaljról beszélhetünk.

Konyha. Két irányból támadunk általában. A "kis padlás" jobb és bal feléről. A mennyezet pereménél megy a csatorna és le ágazásokkal hozunk le feszültséget a dugaljakba.

A kábelcsatornák futását a személyes konzultációkor megmutatjuk és megtárgyaljuk! Amennyiben még sem a kábel csatorna megoldást választja úgy természetesen tudunk segíteni a véséses megoldásban is. 

Dugaljak - Külső szerelésű dugaljak, 1-2-3-as elérhetőségben. Gyermekvédelemmel ellátva!

A dugaljak kiépítési pontja teljesen az Ön elképzelésére vannak bízva hiszen új kialakításúak lesznek. Érdemes szimmetrikusan elhelyezni de persze bele kalkulálni a jelenlegi lakás berendezéseit is.  Én azt szoktam javasolni nem spóroljunk a dugaljakkal mert később akkor nem kell a hosszabbítókkal újra bajlódni. Se nem esztétikus se nem biztonságos!

Vezetékek - 2,5 mm2-es vezetéket építünk be ami  kb. 20 amper terhelhetőséget is elbír = 4600Watt/helység. Így nem okoz gondot a szobában ha később erre a hálózatra rá szeretne kötni akár egy klímát.

2,5 mm kábel
2,5 mm kábel

A főáramköri vezetékek a panellakás előszobájában elhelyezett kábelcsatornában futnak, innen kapja az áramot minden helyiség külön-külön. (Pl. Nagyszoba, kisszoba, gyerekszoba, konyha, sütő, fürdő azaz ebben az esetben 6 különböző vezeték elvezetés lesz itt.)

Panellakás villanyszerelés
Panellakás villanyszerelés

Külső szerelés esetén idomokkal (külső,belső sarok elem, T elágazás) is dolgozunk ezáltal szebb a végeredmény! Mind az idomok mind a kábelcsatorna festhető, így bele is olvadhat a környezetébe később!

Legrand Cariva
Legrand Cariva

Kapcsolók esetében szintén a Legrand márka család CARIVA márkáját ajánlom. Árban nem ez a legolcsóbb de nem is a legdrágább kivitel. Ár érték arányban viszont kiváló választás. Halk kapcsolási működési masszív műanyag ház és a meghízhatóság jellemzi.

Átadást követően pár nap múlva érkezünk a panellakáshoz tartozó Villamos tervrajzzal és leírással amit személyes találkozásunk alkalmával már bemutattunk Önnek.

Ez az irat egy teljes értékű bizonyíték arra, hogy a vezeték csere megtörtént a lakásban, ezáltal a lakás felértékelődik!

Áraink

Nincs kifejezett négyzet méter, mert itt igaz a mondás "Ahány ház annyi szokás" egy hozzávetőleges négyzetméter árral tudok szolgálni ami az előzetes tendenciák alapján külső szerelés esetén:
kb. 7.000Ft/m2
Ez az összeg tartalmazza a kiszállási díjakat, munkadíjat és minden felmerülő anyagköltséget. 
Pl. Lakáselosztódoboz, biztosíték, Fí relé (életvédelmi relé), vezeték, dugaljak.

Panellakás vezetékcsere
Panellakás vezetékcsere

Kérje akár Ön is INGYENES helyszíni bemutatónkat és felmérésünket panellakásának régi vezetékeinek cseréjéhez.

+3620 507 88 81