...

Panellakás vezeték cseréje - Véséssel

Az oldalon a falon belüli megoldást próbáljuk meg bemutatni, ebben az esetben a lakásnak szinte üresnek kell lennie így ezt a megoldást vásárlást követően vagy beköltözés előtt javasoljuk.
ETTŐL FÜGGETLENÜL VÉSÉS MENTESEN IS VÁLLALUNK FELÚJÍTÁST!

Hogy is történik?

Személyes találkozónk alkalmával bemutatjuk -

Átmeneti áramvételi doboz
Átmeneti áramvételi doboz

A beépítésre kerülő

  • Dugaljakat
  • Vezetékeket
  • Alaprajzmintát
  • Villamos terv dokumentációt

A helyszíni felmérést gyorsítja ha van a panellakáshoz alaprajz vagy esetleg egy kézzel készített alaprajz. Érdemes a felmérés előtt átgondolni hova szeretne dugaljt, TV, Telefon, Internet kiállást. A helyszíni felméréskor segítünk akár egy-egy praktikus tanáccsal. 

  • A szerelés folyamán előleget nem kérünk!
  • A szerelés tényéről tájékoztatjuk a szomszédokat, hogy jobban tolerálják a zajos munkavégzést.
  • A munkaterületet (lakást) a nagyobb szennyeződésektől összetakarítva hagyjuk magunk mögött.

A képen látható eszközzel teljesen lecsatlakozunk a lakásról így átmenetileg erről lesz a lakásban áramvételi pont.

Mennyi kábel csatorna lesz a panellakásban?

Előszoba Ha sikerül ide egy álmennyezetet építeni mint ahogy a képen látható akkor nem kerül ide műanyagkábelcsatorna, azonban ha nem sikerül akkor egy darab kerülne ide amiben a rengeteg kb. 12-16 vezetéket elrejtjük. A jó ebben, hogy ezt később is bármikor el lehet rejteni egy álmennyezettel.

Konyha Két esélyes HIBRID megoldás is lehet. A vízszintes mennyezeti részre kerülne kábelcsatorna 3-3 vezeték elvezetésére és a függőleges le ágazások vannak vésve vagy akár ha sikerül ide is egy álmennyezetet építeni mint ahogy a képen látható akkor nem kerül ide műanyagkábelcsatorna.

A vésés engedély köteles tevékenység a panellakások esetében, erre statikai engedély szükséges! Meglétét mi nem ellenőrizzük de egy jó akaró szomszéd feljelentését követően szükséges lehet a hatóságok előtt. 

Dugaljak - Külső szerelésű dugaljak, 1-2-3-as elérhetőségben. Gyermekvédelemmel ellátva!

A dugaljak kiépítési pontja teljesen az Ön elképzelésére vannak bízva hiszen új kialakításúak lesznek. Érdemes szimmetrikusan elhelyezni de persze bele kalkulálni a jelenlegi lakás berendezéseit is.  Én azt szoktam javasolni nem spóroljunk a dugaljakkal mert később akkor nem kell a hosszabbítókkal újra bajlódni. Se nem esztétikus se nem biztonságos!

Vezetékek - 2,5 mm2-es vezetéket építünk be ami  kb. 20 amper terhelhetőséget is elbír=4600Watt/helység. Így nem okoz gondot a szobában ha később erre a hálózatra rá szeretne kötni akár egy klímát.

2,5 mm kábel
2,5 mm kábel

Így is lehet a panellakásban ha van álmennyezet az előszobában - 

Előszobába - A főáramköri vezetékek az előszobában elhelyezett álmennyezet profilok felső részén futnak, innen vannak elágaztatva a szobák, konyha, fürdő irányába. Itt ebben az esetben lehet akár több lámpa kiállás is hiszen minden vezeték kiépítés rejtve marad.

Kb. 1-1,5cm mélyen vágjuk meg a betont. A vezeték ezután NEM kábelcsatornában hanem gipsz rögzítéssel kerül rögzítésre a "nútban".

Kapcsolók esetében szintén a Legrand márka család CARIVA márkáját ajánlom. Árban nem ez a legolcsóbb de nem is a legdrágább kivitel. Ár érték arányban kiváló választás. Halk kapcsolási működési masszív műanyag ház és a meghízhatóság jellemzi.

Legrand Cariva
Legrand Cariva

Átadást követően pár nap múlva érkezünk a panellakáshoz tartozó Villamos terv rajzzal és leírással ami tartalmazza -

-Beépítésre kerülő anyagok felsorolása és ezek villamostulajdonságait

-Villamos tervrajz (Készítünk a panellakásról egy tervrajzot méretekkel ezen jelöljük merre mennek a vezetékek hol milyen dugalj került kiépítésre)

-Lakáselosztódoboz tervrajz (Itt jelöljük melyik biztosíték milyen fogyasztói helyszínt lát el, hol van beépítve az életvédelmi relé)

Ez az irat egy teljes értékű bizonyíték arra, hogy a vezeték csere megtörtént a lakásban, ezáltal a lakás felértékelődik!

Panellakás vezetékcsere
Panellakás vezetékcsere

Kérje akár Ön is INGYENES helyszíni bemutatónkat és felmérésünket. 

+3620 507 88 81