...

Kütyübemutató - Wifi Relé

Egy újabb készülék/termék ami messzi-földről érkezett és a postás bácsi dobta be az értesítőt, hogy külföldről érkezett csomag érkezett. (Link alul lesz hozzá.)

A kütyü alkalmas:

  • okostelefonról való be/ki kapcsolásra (Világítás, ventilátor stb.)
  • Időzített automata kapcsolásra
  • Megosztott vezérlésre
  • Okos kapcsolásra (Erről írok ha több rendszert felokosítunk és párhuzamosan több eszközt irányítunk pl. páramérőt alkalmazunk a lakásba ami elindítja a párásítót ha a megadott érték alacsonyabb mint az általunk megadott érték)

Véleményem szerint a jövő kütyüjét ismertük meg amihez egy elérhető árfekvésben juthatunk hozzá.

Kezdjük a mértekkel: 86mm x 86mm üvegérintő felületű.


A hátsó csatlakozásoknál jól látszik, hogy ennek a kapcsolónak bizony kell a nullavezető bekötése is. Itt most sajnos nagyon sokunk szemébe könny csúszik mert nem régen a nullavezetőt nem szokták behúzni a kapcsolóhoz nagyon ritka esetben láttam ezt a fürdőszobák esetében vagy a kültéri kapcsolók esetében. (Pedig ott kötelező!)

Nézzük a bekötést!

Elnézését kérem mindenkinek szerelőpanelen végeztem így jobb a szerelés áttekinthetősége:

Kapcsoló bekötése : N=Nulla vezető (kék vezeték) L in - Bejövő fázis vezeték (próbáld le akár egy fázis ceruzával) L out - Innen megyünk egyenesen a lámpatesthez.

Párosodjunk a kapcsolóval című feladatunk jön

Használat közben..

(1. kép) Ha aktív a Wifi hálózatunk akkor a kis visszajelző Wifi logó folyamatosan világít nagyon halványan éjszaka egy pici jelzőfényt kibocsátva. (2.kép) Ha telefonról kapcsolunk a kis ikon a telefonon átvált fehér kapcsolóra. (3.kép) Ha a kapcsolót használva nézem a telefont szintén jelzi a változást.

Kipróbáltam úgy is ha nincs Wifi, ebben az esetben telefonról nem tudjuk vezényelni de a kapcsoló ettől függetlenül működik és kapcsolható a világítás.

Amennyiben automatizálnál te is de kell egy kis műszaki segítség állunk rendelkezésedre.

+36205078881

https://www.aliexpress.com/item/Itead-Sonoff-Touch-EU-US-Wifi-Wall-Touch-Switch-1-Gang-1-Way-Wireless-Remote-Light/32845084099.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dVxohmQ